Nieuws

Van Bronckhorst ziet verschil met Ajax: 'Wij zijn nog niet op hetzelfde niveau'

Van Bronckhorst ziet verschil met Ajax: 'Wij zijn nog niet op hetzelfde niveau'

31-10-2022 22:32

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn Rangers FC als underdog aangewezen voor de wedstrijd tegen Ajax. De Nederlandse manager vindt de twee teams niet gelijkwaardig.  

"Of we gelijkwaardig zijn aan Ajax? Een team dat recent nog bijna in de finale stond en het al vijf of zes jaar goed doet in Europa? Nee, we zijn nog niet op hetzelfde niveau, maar we ontwikkelen ons", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar de laatste Champions League-groepswedstrijd.

"De spelers van Ajax zijn over het algemeen van een hoger niveau", vervolgt de manager, die ook qua financiën grote verschillen ziet met zijn Amsterdamse collega's. "Zij hebben een groter budget en hebben voor 100 miljoen gekocht. Dat kunnen we niet vergelijken. Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen", aldus van Bronckhorst, die met die uitspraak doelt op Calvin Bassey die afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen de overstap maakte naar de Eredivisie.

Rangers zal van goeden huize moeten komen om nog een vuist te kunnen maken in Europa. De Schotten moeten met minimaal vijf doelpunten verschil winnen om over Ajax heen te klimmen.