Nieuws

Bassey ziet verschillen tussen Rangers en Ajax: 'Hier spelen we wat vloeiender'

Bassey ziet verschillen tussen Rangers en Ajax: 'Hier spelen we wat vloeiender'

31-10-2022 21:28

Calvin Bassey keert dinsdagavond terug op Ibrox tijdens de wedstrijd tussen Rangers FC en Ajax. De verdediger stipt verschillen aan tussen de speelwijzen van beide ploegen.

Na een mooi seizoen waarin onder andere de finale van de Europa League werd behaald, verliet Bassey Rangers afgelopen seizoen voor ruim twintig miljoen euro. "Er is een verschil tussen hoe beide teams spelen ja. Hier spelen we wat vloeiender. Ajax is natuurlijk al jarenlang een ploeg die speelt op balbezit, en attractief voetbalt", begon de verdediger op de persconferentie.

De weerstand is in Nederland een stukje hoger dan in Schotland volgens de Nigeriaan. "De Eredivisie heeft natuurlijk meer teams, en de tegenstanders zijn iets sterker dan in de Schotse competitie, met alle respect. Ze kunnen je op elk moment pijn doen, dus je hebt geen moment om je focus te verliezen. Ik heb hier geleerd om meer te communiceren en om de verdediging te leiden."

De wedstrijd tussen Rangers en Ajax begint dinsdagavond om 21.00. Er moet veel gebeuren willen de Amsterdammers niet overwinteren in Europa. De Schotten moeten namelijk met vijf doelpunten verschil winnen om alsnog als derde te eindigen in de groep.