Nieuws

De Ligt kampt met knieblessure en mist laatste poulewedstrijd Champions League

De Ligt kampt met knieblessure en mist laatste poulewedstrijd Champions League

31-10-2022 14:23 Laatste update: 15:06

Matthijs de Ligt moet de laatste poulewedstrijd van de Champions League aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Bayern München kampt met een knieblessure. Dat maakte trainer Julian Nagelsmann maandag bekend op de persconferentie.

"Hij heeft een lichte verrekking van de kniebanden", aldus Nagelsmann, die dinsdagavond met zijn ploeg in de Allianz Arena Internazionale ontvangt. "We gaan rouleren. We nemen geen risico’s, de laatste weken waren gewoon heel intens."

De Ligt werd afgelopen zaterdag halverwege de met 6-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Mainz gewisseld. Ook Leroy Sané is nog uitgeschakeld. Hij heeft een dijbeenblessure, maar sluit komend weekend tegen Hertha BSC waarschijnlijk weer aan. Bayern en Inter hebben zich beiden al geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Het is daarom een duel om des keizers baard, omdat de Duitsers ook al zeker zijn van de groepswinst.

Uiteraard zit De Ligt ook bij de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar, dat over drie weken begint. Op 11 november maakt bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve spelerslijst bekend.