Nieuws

Ajax heeft verdediger terug uit de ziekenboeg voor duel met Rangers

Ajax heeft verdediger terug uit de ziekenboeg voor duel met Rangers

31-10-2022 12:13 Laatste update: 13:04
1

Ajax kan dinsdag over Ahmetcan Kaplan beschikken voor het Champions League-duel met Rangers FC. De Turkse verdediger liep medio september een kruisbandblessure op en herstelde sindsdien van zijn kwetsuur. 

Ajax maakt maandagochtend bekend welke spelers meegaan naar Glasgow. Ajax won in eigen huis met 4-0 van Rangers en is nagenoeg zeker van de derde plek in de Champions League-groep, wat betekent dat de Amsterdammers na de winterstop verdergaan in de Europa League. 

Kaplan werd in augustus bij Trabzonspor opgehaald en dat kostte de Amsterdammers ruim negen miljoen euro. De negentienjarige verdediger tekende een contract tot 2027 bij Ajax, maar is vanwege zijn blessure nog niet in actie gekomen voor de club. 

Rangers FC zal gebrand zijn een resultaat te halen tegen Ajax. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zal met een nederlaag de slechtste Champions League-campagne uit de clubgeschiedenis meemaken. De Schotse ploeg kreeg in vijf wedstrijden al negentien doelpunten tegen en scoorde zelf één keer.