Nieuws

'Hadden het gevoel dat we stil stonden bij Feyenoord, Ajax kwam met goed verhaal'

'Hadden het gevoel dat we stil stonden bij Feyenoord, Ajax kwam met goed verhaal'

26-10-2022 13:30
1

Quinten Timber heeft uitgelegd waarom hij in de jeugdopleiding besloot om van Feyenoord naar Ajax overstappen. De middenvelder - inmiddels terug als speler in De Kuip - ondervond een cultuurverschil in Amsterdam.

Nadat een doorbraak uitbleef bij Ajax verkaste Timber naar FC Utrecht. Na één sterk seizoen in de Domstad, werd ruim zeven miljoen euro neergeteld door Feyenoord om hem terug naar Rotterdam te halen. "Om mijn nek hangt het prijskaartje van een van de duurste spelers van Feyenoord ever. Maar daar word ik niet nerveus van", zegt de jeugdinternational tegen Voetbal International.

Op dertienjarige leeftijd maakte Timber nog de overstap van Zuid-Holland naar Noord-Holland, samen met zijn broer Jurriën. "Jurriën en ik wilden een stap maken, we hadden het gevoel dat we stilstonden bij Feyenoord. Ajax kwam bij ons met een goed verhaal. Daarom zijn we gegaan, een kwestie van gevoel en van een plan. Best moeilijk, want ik had het bij Feyenoord wel naar mijn zin."

Timber kwam op De Toekomst naar eigen zeggen in een 'andere wereld' terecht. "Feyenoord was familiair, best wel warm. Ajax ook wel, alleen moest je eerst winnen om het leuk te hebben. Het was er wat harder, killer. Individualistischer. Bij Feyenoord moest je kampioen worden, bij Ajax was het vanzelfsprekend dát je het werd."