Nieuws

Memphis ontbreekt nog altijd in Barça-selectie: Bayern München komt te vroeg

Memphis ontbreekt nog altijd in Barça-selectie: Bayern München komt te vroeg

25-10-2022 13:43

Memphis Depay komt woensdagavond niet in actie voor FC Barcelona. De Oranje-international kampt nog altijd met een dijbeenblessure en het Champions League-duel met Bayern München komt te vroeg voor de Oranje-international.

Xavi heeft definitief besloten om Memphis niet op te nemen in de wedstrijdselectie. De Barça-aanvaller raakte op 23 september tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Polen geblesseerd. Hij is sindsdien aan het revalideren, al wil dit proces niet vlotten. Barcelona speelt nog vijf wedstrijden voor de start van het WK, dus de tijd begint te dringen.

Memphis wil met het oog op het WK in Qatar geen enkel risico nemen. Ook Barcelona gaat uiterst voorzichtig om met de rentree van de Oranje-international. De voormalig PSV'er heeft naar verluidt al een aantal terugvallen gehad, waardoor hij genoeg tijd krijgt van de club om volledig te herstellen.

Barcelona trapt woensdagavond in eigen huis om 21.00 uur af tegen Bayern München. De ploeg van Xavi moet de wedstrijd winnen om zicht te houden op overwintering in de Champions League. Concurrent Internazionale heeft genoeg aan een overwinning tegen Viktoria Plzn.