Nieuws

Ten Hag over clash met Ronaldo: 'Normen en waarden moeten te beheersen zijn'

Ten Hag over clash met Ronaldo: 'Normen en waarden moeten te beheersen zijn'

21-10-2022 14:16

In aanloop naar de topper tegen Chelsea van zaterdag heeft Erik ten Hag gereageerd op het inmiddels beruchte akkefietje met Cristiano Ronaldo. De Portugese superster ging woensdag vroegtijdig weg toen Manchester United met 2-0 won van Tottenham Hotspur. The Manchester Evening News was aanwezig bij de persconferentie.

Ronaldo gaf donderdag een verklaring, waarin hij geen spijt betuigde. De club en staf besloten om hem niet op te nemen in de selectie voor Chelsea-uit. "Zijn verklaring is duidelijk, denk ik. Hij blijft een belangrijke speler in de ploeg. Ik ben de manager en ben verantwoordelijk voor de cultuur, waarin ik normen en waarden moet stellen. Die moeten te beheersen zijn. Het is een misser voor de ploeg, maar het is belangrijk voor de houding en mentaliteit van de groep dat we ons optimaal kunnen focussen op Chelsea", zei Ten Hag.

"Het zal voor hem een tijd van reflectie zijn, maar ook voor alle anderen. Ik begrijp dat er vragen leven, maar te tegelijkertijd moeten we ons concentreren op een belangrijke wedstrijd. We voelen de steun van de fans, ook als we niet thuis spelen. Ik speel graag op Stamford Bridge. De stadions in de Premier League zijn sowieso fantastisch", sloot Ten Hag gefocust af.