Opinie

De Mos schrijft PSV'er af voor WK: 'Maakt alleen verschil in kabouterwedstrijden'

De Mos schrijft PSV'er af voor WK: 'Maakt alleen verschil in kabouterwedstrijden'

18-10-2022 21:29
1

Volgens Aad de Mos doet Louis van Gaal er goed aan om Xavi Simons niet mee te nemen naar het WK in Qatar. De oud-trainer vindt dat de jonge PSV-middenvelder vooral excelleert in wedstrijden tegen de kleinere ploegen.

Alhoewel Simons dit seizoen al goed is voor acht treffers en vier assists in slechts tien Eredivisie-optredens is de Hagenaar niet overtuigd. "Laten we eerst maar eens afwachten met de wedstrijden deze week tegen Arsenal en binnenkort in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax", zegt De Mos in De Telegraaf.

De analist nuanceert vervolgens de indrukwekkende statistieken van Simons. "Tot nu toe heeft Simons vooral het verschil gemaakt in kabouterwedstrijden tegen ploegen als FC Volendam, Excelsior en FC Utrecht, en nog minder in de grote wedstrijden", vervolgt hij.

Een WK-oproep voor Simons komt daarom nog te vroeg, denkt De Mos. "Zo'n jongen moet het eerst maar eens een heel seizoen laten zien en het dan in het tweede jaar volhouden. Iedereen ziet dat Simons een geweldig talent is en hij is op weg om een van de betere spelers op de Nederlandse velden te worden, maar hij moet eerst standvastigheid tonen en dan komt de rest vanzelf."