Sporting Portugal beleeft uitstekende generale voor treffen met Ajax

04-12-2021 10:04 Laatste update: 10:47

Sporting Portugal heeft overtuigend Benfica over de knie gelegd, in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Ajax. De lastige uitwedstrijd werd gewonnen door de ploeg van Rúben Amorim met 1-3.

Koploper FC Porto won eerder op de vrijdagavond gemakkelijk met 0-3 van Portimonense. Er was Sporting veel aan gelegen een resultaat te behalen tegen Benfica, om zo in het spoor van de nummer één van de Primeira Liga te blijven. In de achtste minuut zorgde Paris Saint-Germain-huurling Pablo Sarabia voor de openingstreffer door een mooie pass van Pedro Gonçalves binnen te volleren.

Nadat het tweede doelpunt geen doorgang vond door inmenging van de VAR, scoorden de bezoekers na rust nog tweemaal. Eerst was het de beurt aan Paulinho op aangeven van Matheus Nunes en laatstgenoemde haalde zelf de trekker over bij de 0-3 voor Sporting. Darwin Núñez leek nog wat terug te doen voor de gastheren, maar ook daar stak de VAR een stokje voor. In de ultieme slotfase redde Pizzi nog de eer voor Benfica, door de 1-3 aan te tekenen.

Na een uitstekend resultaat in het Estádio da Luz leeft Sporting ontspannen toe naar de wedstrijd in Nederland. Ajax kende een perfecte generale voor de wedstrijd met de Portugezen door Willem II met 5-0 te verslaan. De wedstrijd, die aankomende dinsdag op het programma staat in de Johan Cruijff Arena, draait alleen om de eer, de winstpremies en de coëfficiëntenpunten. De eindstand in groep C staat al vast: de Amsterdammers gaan door als groepswinnaar in het miljardenbal en Sporting eindigt als tweede.