Breaking news

Twee verdachten aangehouden voor gewelddadige overval op Tadic

Twee verdachten aangehouden voor gewelddadige overval op Tadic

17-10-2022 14:28 Laatste update: 14:30

Twee mannen die verdacht worden van een poging tot overval op Ajax-aanvoerder Dusan Tadic worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de Amsterdamse politie. De linksbuiten werd in de nacht van 27 op 28 juli opgewacht bij zijn huis in Amsterdam-Zuid.

Uit het persbericht blijkt dat twee mannen van respectievelijk 19 en 26 jaar in voorlopige hechtenis verblijven. 'Rechercheurs hebben de verdachten aan kunnen houden door gebruik te maken van videomateriaal uit de omgeving', zo blijkt uit het statement. Vrijdag werd de 26-jarige verdachte aangehouden op het Waterlandplein in Noord. De 19-jarige verdachte werd maandag gearresteerd op IJburg.

Inmiddels is Tadic geïnformeerd over de verrichte aanhoudingen. Bij de poging tot overval raakte de Serviër lichtgewond. Volgens de politie handelde Tadic 'zeer alert'. Toen hij doorhad dat de twee mannen - met helm op en donkere kleding aan - hem op wachtten, zette hij het op een rennen. Na de achtervolging ontstond een worsteling waarbij de Ajax-captain zich verdedigde. Hij wist te ontkomen en te vluchten naar het nabijgelegen Conservatorium Hotel, waarna de politie werd ingeschakeld.

Dankzij het optreden van Tadic maakten de boeven geen buit bij de overval. Naar verluidt hadden zij het gemunt op het horloge van de Ajacied. In 2018 hadden criminelen, bekend als de Rolexbende, het al eens gemunt op dure horloges van Tadic, Steven Bergwijn en Siem de Jong. In 2020 werd zes jaar celstraf geëist tegen een achttienjarige man en celstraffen tot zeven jaar tegen andere verdachten.