Wedstrijdverslag

Schuurs kan Vlahovic niet afstoppen en ziet Juventus benauwde zege boeken

Schuurs kan Vlahovic niet afstoppen en ziet Juventus benauwde zege boeken

15-10-2022 19:53

Juventus heeft een weinig overtuigende uitzege geboekt op bezoek bij FC Torino. Dusan Vlahovic wist na zes uitduels weer eens te scoren. Perr Schuurs speelde de volle negentig minuten bij de thuisploeg. 

Torino en Juventus ontliepen elkaar in aanloop naar het duel slechts twee punten, en dat zegt veel over De Oude Dame. De ploeg van Massimiliano Allegri stond teleurstellend achtste en won pas drie van de eerste negen duels. In de eerste helft wist Juventus geen stempel te drukken op het duel en liepen beide ploegen bij het rustsignaal met de brilstand van het veld. 

In het tweede bedrijf ging Juventus nadrukkelijk op zoek naar de zege en werd onder meer Arkadiusz Milik binnen de lijnen gebruikt voor Moise Kean. Vlak na de wissel van Milik kreeg Juventus een hoekschop en liep Vlahovic de bal van dichtbij binnen. Torino mocht even hopen op buitenspel, maar de treffer ging door. De nipte voorsprong van Juve kwam niet meer in gevaar, waardoor drie belangrijke punten worden gepakt op bezoek bij Torino. 

Door de overwinning klimt Juventus naar de zevende plek en gaat het Internazionale voorbij, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Torino blijft op de elfde plek steken, maar moet hopen dat de concurrentie ook verliest. Bij overwinningen van Salernitana, Monza en Fiorentina kan de club afzakken naar plek veertien.