Nieuws

Ten Hag is het niet eens met kritiek: Hij speelt juist uitstekend

Ten Hag is het niet eens met kritiek: "Hij speelt juist uitstekend"

03-12-2021 15:58 Laatste update: 16:27

Er is de afgelopen tijd steeds meer kritiek op Ryan Gravenberch. Het grote talent van Ajax zou niet in vorm zijn, maar Erik Ten Hag is het daar absoluut niet mee eens. Op de persconferentie na Ajax-Willem II nam hij het op voor zijn middenvelder. 

Ten Hag reageerde overtuigend toen er op de persconferentie werd gesuggereerd dat Gravenberch in een vormdip zou zitten. "Een vormdip? Hij verkeert helemaal niet in een vormdip!", zo vertelt Ten Hag, te zien op beelden van Veronica Inside. "Hij speelt gewoon uitstekend en dat doet hij in bijna alle wedstrijden", aldus de 51-jarige Tukker.

Ten Hag zou Ten Hag niet zijn als hij niet met een kritische blik blijft kijken naar de 19-jarige Gravenberch. "Hij haalt een heel stabiel niveau, maar dat het altijd beter kan eisen wij ook. En dat eist hij ook van zichzelf. Hij is heel kritisch naar zichzelf toe. Het is wel heel duidelijk en helder dat hij op een heel hoog niveau zit. Hij heeft dit seizoen schitterende wedstrijden gespeeld."

Gravenberch speelde tot nu toe alle vijftien de Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, waarin hij tot één doelpunt en één assist kwam. In de Champions League speelde Gravenberch ook alles: in vijf wedstrijden op het Europese podium gaf hij één assist.