Wedstrijdverslag

Club Brugge houdt stand bij Atlético Madrid en overwintert in de Champions League

Club Brugge houdt stand bij Atlético Madrid en overwintert in de Champions League

12-10-2022 20:57 Laatste update: 21:03

Club Brugge heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Atlético Madrid in de Champions LeagueLos Colchoneros domineerden het duel, maar kregen wel bijna een strafschop tegen. Video-arbiter Dennis Higler stak daar echter een stokje voor. 

Club Brugge imponeert tot dusver in de Champions League en reisde als koploper af naar Madrid. De Belgen hadden weinig te vertellen in het Wanda Metropolitano, maar kregen vlak voor rust wel de grootste kans van de wedstrijd. Tajon Buchanan ging onderuit in het strafschopgebied van de Spanjaarden en scheidsrechter Danny Makkelie wees naar de stip. De scheidsrechter werd echter naar de kant gehaald door Higler en het besluit werd teruggedraaid, nadat bleek dat Buchanan zelf eerst de overtreding beging. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig en waren verreweg de meeste kansen voor de thuisploeg. De ploeg van Carl Hoefkens bleef echter overeind staan, ondanks de rode kaart van Kamal Sowah, en neemt knap een punt mee uit Madrid. Door de remise staat Brugge op tien punten na vier duels en moet Atlético genoegen nemen met vier punten. De Belgen zijn daardoor nú al verzekerd van een plek in de achtste finales van het miljardenbal. FC Porto en Bayer Leverkusen, de andere twee ploegen in de poule, staan na drie wedstrijden op drie punten en treffen elkaar woensdagavond om 21.00 uur.