Nieuws

Ajax doet opnieuw zaken met partnerclub: 19-jarige verdediger komt naar Nederland

Ajax doet opnieuw zaken met partnerclub: 19-jarige verdediger komt naar Nederland

11-10-2022 10:26

Ajax krijgt in de persoon van Fernando Álvarez van CF Pachuca de volgende speler op proef. De 19-jarige Colombiaanse centrale verdediger gaat in Nederland een trainingskamp afwerken.

Dat maakt de Mexicaanse club via de officiële kanalen bekend. Samen met ploeggenoot Julio Pérez sluit Álvarez aan voor een tiendaags trainingskamp in Nederland. De stage heeft als voornaamste doel om te wennen aan het leven in Europa, de faciliteiten bij een topclub te zien en mee te trainen met Ajax. 'Uiteindelijk gaat de deur misschien open voor de Eredivisie', schrijft Pachuca op de clubsite.

Daarnaast is het afwerken van vriendschappelijke wedstrijden en het delen van kennis op trainingsgebied én het uitwisselen van coaches onderdeel uit van het samenwerkingsverband. In het recente verleden viste Ajax al vaker uit de Mexicaanse vijver: met Jorge Sánchez en Edson Álvarez staan er twee spelers uit Mexico in de Nederlandse hoofdstad onder contract.

Álvarez beschikt over een contract bij Pachuca dat aan het eind van dit kalenderjaar verloopt. De mandekker beschikt over een drievoudige nationaliteit: hij is zowel Mexicaans, Colombiaans als Amerikaans. Tot dusver speelde Álvarez één duel op het hoogste niveau van Mexico.