Nieuws

Klopp zet concurrenten op zijn plek: 'Afstand naar Arsenal groot genoeg'

Klopp zet concurrenten op zijn plek: 'Afstand naar Arsenal groot genoeg'

07-10-2022 17:59

Jürgen Klopp kijkt uit naar de Premier League-confrontatie met Arsenal komende zondag. De Duitse oefenmeester heeft alle vertrouwen in zijn ploeg en geeft een trap na aan Manchester City.

Afgelopen weekend speelde Liverpool in een knotsgek duel nog gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Echter kan de Duitsers vertrouwen putten uit de solide 2-0 overwinning op Rangers FC afgelopen dinsdag. "Teams zijn er achter gekomen hoe ze tegen ons moeten spelen. Het is voor ons van belang om weer onvoorspelbaar te worden. Daarvoor zijn verschillende systemen nodig. Er is niet één systeem wat we moeten spelen. We moeten onze opties iedere week open houden", vertelde Klopp op de persconferentie.

De Duitse manager is onder de indruk van het spel van Arsenal. "Je ziet hoe ze normaal spelen. Dat is ons probleem, de meeste ploegen wisselen van systeem tegen ons. Arsenal zal dat niet doen, aangezien ze honderd procent geloven in wat ze doen. We weten dus waar we ons op voor moeten bereiden."

Ook ging Klopp in op de gevaarlijkste man aan de zijde van de Gunners, Gabriel Jesus. Echter kon de Duitser het niet laten om zowel City als Arsenal op zijn plek te zetten. "Ik weet dat City hem niet zomaar aan iedere club verkocht zou hebben. Blijkbaar was de afstand naar Arsenal groot genoeg, geografisch. Hij is een fantastische speler. Zijn rol bij City was een nummer negen en een buitenspeler. Ondanks dat iedereen zei dat ze geen spits hadden, was hij er. Nu kan hij centraal spelen."