Van der Vaart begrijpt Brobbey-interesse niet: 'Moet hij daar op de bank zitten?'

Van der Vaart begrijpt Brobbey-interesse niet: 'Moet hij daar op de bank zitten?'

Rafael van der Vaart is geen voorstander van een terugkeer van Brian Brobbey naar Ajax. Volgens de analist heeft de spits geen enkele reden om RB Leipzig deze winter in te ruilen voor de Amsterdammers.

Het is al langer bekend dat Ajax een serieuze poging wil doen om Brobbey te huren van de Duitse club. De hoofdstedelingen zien de negentienjarige aanvaller als ideale stand-in voor Sébastien Haller, aangezien het nu aan een pinchhitter ontbreekt in Amsterdam. "Ajax ziet in Brobbey de beste spits om te huren of te kopen", erkent Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij Studio Voetbal. "Maar dat gaat Leipzig niet doen, denk ik."

Waar Brobbey het in zijn beginperiode in Duitsland moest doen met een gering aantal speelminuten, stond hij tegen Club Brugge (0-5 winst) en Bayer Leverkusen (1-3 verlies) vanaf de aftrap binnen de lijnen. "Brobbey speelt nu regelmatig bij Leipzig. Waarom zou hij teruggaan naar Ajax?", vraagt Van der Vaart zich hardop af. "Om bij Ajax op de bank te zitten? Haller doet het goed", vervolgt de 109-voudig international.

Ajax moest het tegen Sparta Rotterdam doen zonder de Ivoriaanse spits, die ontbrak wegens ziekte. Danilo verving hem in de punt van de aanval, maar kon geen onuitwisbare indruk achterlaten. "Hij had het moeilijk", zag ook Theo Janssen. "Hij wil graag meevoetballen en gaat veel naar de zijkant, maar Ajax heeft een spits nodig die in de punt blijft om af te werken. Hij moest het nu laten zien en heeft dat niet gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie