Nieuws

De Ligt: 'Bayern Munchen ligt dichter bij de filosofie wat de bondscoach wil'

De Ligt: 'Bayern Munchen ligt dichter bij de filosofie wat de bondscoach wil'

20-09-2022 14:31

Matthijs de Ligt vertrok deze zomer bij Juventus voor een avontuur bij Bayern München. Volgens de verdediger past de filosofie in München dichter bij die van Bondscoach Louis van Gaal waardoor de mandekker een streepje voor hoopt te hebben op de rest bij Oranje.

De Ligt ruilde zijn basisplaats in Turijn in voor een avontuur bij Der Rekordmeister. "Risico's moet je ook nemen in het voetbal", vertelt de 23-jarige verdediger aan de NOS. "Bayern Munchen ligt dichter bij de filosofie wat de bondscoach wil op het veld." De ligt begon de eerste weken in Zuid-Duitsland nog op de bank bij FC Hollywood, maar daar had hij een logisch verklaring voor. "Ik heb de eerste drie wedstrijden amper gespeeld, omdat ik met een trainingsachterstand binnenkwam. Dat was eigenlijk al wat ze de eerste week tegen me verteld hadden." De afgelopen weken lijkt De Ligt een basisplaats te hebben veroverd onder Bayern-trainer Julian Nagelsmann. "Van de laatste acht wedstrijden heb ik er zes helemaal gespeeld. Dus ik ben eigenlijk met mijn speeltijd en hoe de eerste twee maanden verlopen zijn erg tevreden."

Enkele jaren gelden werd De Ligt ook al in verband gebracht met een overstap naar Duitsland. "Het kwam er toen niet van, volgens mij werd die zomer Lucas Hernández gekocht. Ik heb het altijd al een heel mooie club gevonden." Door zijn overstap naar München maakt De Ligt volgens hem zelf ook meer kans op het winnen van de Champions League. "Voor mij is het een stap omhoog qua team", vertelde de centrumverdediger. "Juventus is een heel goede ploeg. Alleen denk ik dat Bayern qua selectie en ambitie alles heeft om de Champions League te winnen. Ik had het gevoel dat het bij Juve nog net even iets minder was."