Nieuws

Bondscoach sluit terugkeer Götze niet uit: 'Kan nog op de trein springen'

Bondscoach sluit terugkeer Götze niet uit: 'Kan nog op de trein springen'

16-09-2022 08:25

Mario Götze is niet opgenomen in de selectie van de Duitse nationale ploeg voor de Nations League, maar de voormalig PSV'er maakt nog altijd kans zijn rentree te maken in Die Mannschaft. Bondscoach Hansi Flick stelt dat zowel Götze als Mats Hummels nog kans maken op een uitnodiging voor het WK.

Flick sprak tijdens de presentatie van de Nations League-selectie kort over de twee spelers. Götze verliet PSV de afgelopen zomer om bij Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt aan de slag te gaan en presteert daar naar behoren. "Ze kunnen nog op de trein springen", liet Flick weten. Götze was in 2014 nog de gevierde man in het Duitse nationale elftal: 'Super Mario' maakte toen in de verlenging het enige doelpunt in de WK-finale tegen Argentinië. 

Götze kwam tot dusver 63 keer uit voor de nationale ploeg en speelde zijn laatste interland vijf jaar geleden. Duitsland speelt op 23 september tegen Hongarije en treedt drie dagen later op tegen Engeland. Hongarije is de verrassende koploper in groep 3 van de A-divisie met zeven punten uit drie duels, Duitsland heeft één punt minder.