Nieuws

Feyenoord-aanwinst 'bijna volledig fit': 'Zal niet zeggen dat ik in de basis hoor'

Feyenoord-aanwinst 'bijna volledig fit': 'Zal niet zeggen dat ik in de basis hoor'

15-09-2022 11:38

Mats Wieffer voelt zich naar eigen zeggen weer bijna volledig fit, maar de aanwinst van Feyenoord weet dat er veel concurrentie is voor een basisplek. De middenvelder kampte met een blessure en is eindelijk weer inzetbaar. 

Wieffer stond voor het eerst dit seizoen op het veld tegen SS Lazio. Enkele dagen later volgde een invalbeurt in de stadsderby tegen Sparta. "Vooral conditioneel is het aanpoten. Voetballend moet het ook nog stukken beter, dat weet ik zelf ook", stelt de middenvelder tegenover Feyenoord TV. "Persoonlijk was het klote. Ik was bij een nieuwe club en begon net fit te worden. Maar goed, ik zat al bij deze prachtige club en de knop moest om", zegt Wieffer over de scheurtjes in zijn enkel. 

De middenvelder mocht tegen Sparta eindelijk in De Kuip spelen. "Dat was geweldig. De Kuip is het mooiste stadion van Nederland. Mooi om mee te maken." Of Wieffer binnenkort aanspraak maakt op een basisplaats, weet hij niet zeker. "Ik voel me fit, maar wedstrijden zijn anders. Er moet nog veel beter, maar ik zal niet zeggen dat ik in de basis hoor. Het zou mooi zijn als ik meer minuten mag maken. Het ligt uiteindelijk aan mezelf", besluit Wieffer.