Nieuws

'Van Nistelrooij had zijn gevoel moeten volgen en later moeten instappen bij PSV'

'Van Nistelrooij had zijn gevoel moeten volgen en later moeten instappen bij PSV'

12-09-2022 07:01 Laatste update: 07:08

Ruud van Nistelrooij voelde zich aanvankelijk niet klaar om Roger Schmidt op te volgen en had wellicht aan dat gevoel moeten vasthouden, stelt Valentijn Driessen. De trainer van PSV zag zijn ploeg in de slotminuut van RKC winnen door een makkelijk gegeven penalty. 

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen over de aanstelling van Van Nistelrooij en de stroeve periode die PSV nu meemaakt. Na teleurstellende resultaten tegen FC Twente en FK Bodø/Glimt werd RKC Waalwijk op het persmoment weggezet als 'makkelijk tussendoortje', tot grote ergernis van Van Nistelrooij, die stelde dat de Waalwijkers veel spelers van hoog niveau hadden. 'Had Van Nistelrooij de tegenstander uit Waalwijk zo groot gemaakt dat zelfs de PSV-spelers geloofden dat Michiel Kramer, Pelle Clement en Vurnon Anita van PSV-niveau zijn?', vraagt Driessen zich hardop af. 

'Aanvankelijk achtte hij zichzelf niet klaar voor de job om Roger Schmidt op te volgen', vervolgt Driessen over Van Nistelrooij. 'Op aandrang van algemeen directeur Marcel Brands ging hij overstag. Achteraf gezien had hij misschien moeten vasthouden aan zijn eigen gevoel en later moeten instappen.' Vooral het gebrek aan een doel in het spel van PSV baart Driessen zorgen. 'Het is vaak niet duidelijk hoe de ploeg wil aanvallen en verdedigen. Niet voor de buitenwacht, maar evenmin voor de PSV’ers zelf. Er is geen hand van de trainer zichtbaar bij PSV.'

Een topclub onwaardig, stelt Driessen. 'Vandaar en vanwege de neerwaartse spiraal werd Van Nistelrooys verheerlijking van RKC gezien als een soort van indekken voor als het fout mocht gaan. Dit hoort niet bij een topclub, niet bij een trainer van een topclub en helemaal niet bij iemand van het statuur Van Nistelrooij, die zich als speler nooit onderdanig heeft gedragen aan wie ook', besluit de chef voetbal van De Telegraaf over de oud-spits.