Nieuws

Tadic moet wennen aan nieuwe positie: 'Elke wedstrijd beter, nu eindelijk goed'

Tadic moet wennen aan nieuwe positie: 'Elke wedstrijd beter, nu eindelijk goed'

10-09-2022 23:49

Ajax voetbalde zich zaterdag gemakkelijk door de verdediging van sc Heerenveen (5-0) en dat was mede te danken aan Dusan Tadic, die op de rechtsbuitenpositie startte. De Serviër zegt te moeten wennen aan zijn nieuwe positie, maar steeds beter begint te spelen op de voor hem onbekende plek. 

De Amsterdammers zijn nog altijd foutloos en Tadic had met drie assists een groot aandeel in de ruime overwinning. In gesprek met de NOS licht Tadic zijn gedachten over zijn nieuwe positie toe. "Wanneer je twee of drie wedstrijden op dezelfde positie speelt, is het makkelijker", stelt Tadic, die de afgelopen weken op de nodige kritiek kon rekenen wegens zijn minder aanwezige spel. "Ik speel al vier jaar bij Ajax en normaal gesproken al vier jaar op de linkerflank. Het is een andere positie met andere automatismen en andere spelers. Als spelers praat je met elkaar over wat je wilt. Elke wedstrijd ging het beter en beter en nu ging het goed."

Tadic zegt zelf niet in de schijnwerpers te hoeven staan en altijd naar het teambelang te kijken. Na de wedstrijd tegen Heerenveen kan de Serviër de criticasters in ieder geval de mond snoeren. "Ik maak altijd doelpunten, geef assists of creëer kansen. Het is het product van onze ploeg. Het is niet belangrijk wie het doelpunt maakt of de assist geeft. Het is het belangrijkst dat Ajax wint", besluit de aanvoerder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!