Opstellingen

Kudus overtuigt Schreuder: Brobbey op de bank bij Ajax, Klaassen vervangt Berghuis

Kudus overtuigt Schreuder: Brobbey op de bank bij Ajax, Klaassen vervangt Berghuis

10-09-2022 17:38

Alfred Schreuder kiest zondagmiddag voor het duel met sc Heerenveen voor Mohammed Kudus, waardoor Brian Brobbey tot de bank is veroordeeld. Steven Berghuis maakt plaats voor Davy Klaassen op het middenveld. 

In de verdediging zijn er weinig verrassingen bij de Amsterdammers: de onomstreden Remko Pasveer staat op doel en ziet verdedigers Jurriën Timber en Calvin Bassey voor zich. Daley Blind en Devyne Rensch, die een sterke wedstrijd tegen Rangers FC speelden, zijn de backs. Édson Álvarez staat met Kenneth Taylor en Klaassen op het middenveld. Dusan Tadic, Kudus en Steven Bergwijn moeten het de verdediging van RKC lastig maken. 

Kudus speelde woensdag een zeer sterke wedstrijd tegen Rangers en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld bij Schreuder. De Ghanees zorgde hoogstpersoonlijk voor de 3-0 tegen de Schotten met een fraaie solo-actie. De aanvaller leek aanvankelijk naar Everton te vertrekken, maar Ajax zag dat niet zitten en zette een streep door de transfer. Kudus besloot niet op te dagen bij de volgende training, maar lijkt de frustratie woensdag van zich te hebben afgespeeld.