De Ligt de schlemiel in onnodige remise Bayern, Leipzig overtuigt tegen Dortmund

10-09-2022 17:23 Laatste update: 19:05

Bayern München en RB Leipzig hebben wisselende zaken gedaan in de BundesligaDer Rekordmeister was in elk opzicht de betere tegen VfB Stuttgart, maar vergat vaker te scoren en maakte het daarmee onnodig spannend. In de slotfase kreeg de ploeg van Julian Nagelsmann de deksel op de neus. Leipzig speelde een sterke wedstrijd tegen Borussia Dortmund en pakte verdiend drie punten tegen Die Schwarzgelben

Bayern München - VfB Stuttgart 2-2
Bij Bayern mochten Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt in de basis beginnen. De bezoekers hadden vanaf het eerste moment weinig in te brengen in de Allianz Arena, al duurde het wel ruim een half uur voordat Bayern op voorsprong kwam. Mathias Tel, het supertalent dat deze zomer van Stade Rennais overkwam, opende de score voor Der Rekordmeister

In de tweede helft deed Stuttgart verrassend iets terug via Chris Führich, maar Jamal Musiala maakte enkele minuten later de 2-1 voor Bayern. Mazraoui werd na een uur vervangen door Josip Stanisic. Ryan Gravenberch mocht tien minuten voor tijd invallen en verving Serge Gnabry. Bayern was oppermachtig, maar vergat te scoren en hield het daarom tot het laatste moment spannend. Het ging in de slotfase alsnog fout: Matthijs de Ligt ging de fout in en de VAR gaf Stuttgart een strafschop, die werd benut door Serhou Guirassy. Door het onnodige gelijkspel deelt Bayern de koppositie met Hoffenheim, Freiburg en Borussia Dortmund, al heeft Freiburg een wedstrijd minder gespeeld.

RB Leipzig - Borussia Dortmund 3-0
Op papier is het duel tussen Leipzig en Borussia Dortmund een topaffiche, maar de bezoekers hadden geen moment aanspraak op een resultaat in Leipzig. Marco Rose maakte zijn debuut als trainer van Leipzig en mag van een geslaagde vuurproef spreken. Die Roten Bullen begonnen sterk en kwamen na vijf minuten op voorsprong door Vilmos Orbán. Op slag van rust verdubbelde Dominik Szoboszlai verdiend de score.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. In de slotfase besliste Amadou Haidara het duel door voor de 3-0 te zorgen. Leipzig begon teleurstellend aan het seizoen, maar is de weg terug omhoog aan het vinden en is met de overwinning naar de tiende plaats geklommen. Dortmund pakte al twaalf punten in de eerste vijf duels en blijft ondanks de nederlaag op de vierde plek steken.