Nieuws

Israël adviseert Van Gaal: 'De Ligt vind ik zelfs een beetje aan de zware kant'

Israël adviseert Van Gaal: 'De Ligt vind ik zelfs een beetje aan de zware kant'

09-09-2022 17:35 Laatste update: 17:38
1

Rinus Israël zou Matthijs de Ligt niet opstellen tijdens het WK in Qatar. De voormalig stopper van Feyenoord vindt dat Louis van Gaal betere opties heeft in het hart van de verdediging. Daarnaast verkiest hij Daley Blind boven Tyrell Malacia.

"Ik weet niet hoe Van Gaal gaat spelen, maar bij mij speelt Oranje 4-3-3. Achterin heb je goede centrale verdedigers, Matthijs de Ligt speelt niet bij mij. Ik vind Stefan de Vrij en Virgil van Dijk beter. De Ligt vind ik zelfs een beetje aan de zware kant. Misschien zijn het spieren, maar dat werkt ook niet altijd in het moderne voetbal", laat Israël optekenen door Voetbal International.

De voormalig Feyenoorder twijfelde of hij Manchester United-aanwinst Malacia of Ajacied Blind zou laten starten. "Bij een volgend toernooi is Malacia mijn eerste keuze, maar voor het komende WK ga ik voor Blind, daar heb ik vertrouwen in. Hij is voor een verdediger echt een goede voetballer, een goede passer. Hij komt tekort in snelheid, maar in de kleine ruimtes blijft hij gemakkelijk overeind.

"Wat Blind heeft, heeft Denzel Dumfries dan weer niet", vervolgt Israël. "Hij heeft dat voetballende vermogen niet, maar hij is fysiek sterk, kan de hele rechterflank belopen en hij is verdedigend erg sterk."