Reactie

Hamstra: 'Te veel mutaties, Manchester United's timing was zó slecht'

Hamstra: 'Te veel mutaties, Manchester United's timing was zó slecht'

06-09-2022 07:10

Gerry Hamstra kijkt met een tevreden gevoel terug op de uiterst rumoerig verlopen transferperiode bij Ajax. Volgens de technisch manager van de Amsterdammers veranderde alles op het moment dat Manchester United zich meldde voor Antony.

Ondanks het overwegend positieve gevoel stelt Hamstra in gesprek met De Telegraaf dat er 'te veel mutaties' zijn geweest. "Maar ik denk dat we goede vervangers hebben kunnen aantrekken, waardoor we een competitieve selectie hebben", zegt hij tegen de ochtendkrant.

Hamstra noemt het positieve saldo van 111 miljoen euro op basis van uitgaande (216,2 miljoen euro) en inkomende (105,1 miljoen euro) niet het meest evident. "Het belangrijkste is hoe deze groep zich ontwikkelt. En daar gaan we richting de volgende transferwindow met z’n allen mee aan de slag. We maken een sterkte-zwakteanalyse en dan zijn er wellicht posities waar we ons kunnen door ontwikkelen. Maar we hebben ontzettend veel vertrouwen in deze selectie en de insteek is het daar dit jaar mee te doen."

De transferperiode verliep rustig totdat Erik ten Hag zich begon te roeren voor de Braziliaanse aanvaller. "Tot het vertrek van Antony was het nog vrij overzichtelijk, maar Manchester United’s timing was zo slecht dat het de laatste dagen nog hectisch werd", zucht Hamstra. De bestuurder begreep de woede van zijn Alfred Schreuder over de transfer. "En dat Alfred boos werd op de situatie, waarin we waren terechtgekomen, was begrijpelijk. Ook omdat Antony basisspeler nummer zeven was die vertrok."