Opinie

PSV wordt afgemaakt: 'Waarom verneuk je de trainers en minacht je de fans?'

PSV wordt afgemaakt: 'Waarom verneuk je de trainers en minacht je de fans?'

05-09-2022 09:12

Hugo Borst heeft geen goed woord over voor de manier waarop PSV tegen FC Twente (2-1 nederlaag) voor de dag kwam. Vooral Cody Gakpo moet het ontgelden bij de Algemeen Dagblad-columnist.

Op Deadline Day leken de aanvaller en Ibrahim Sangaré nog te vertrekken, maar uiteindelijk besloot het tweetal de Eindhovenaren trouw te blijven. 'Er zijn mensen die beweren dat PSV met het behoud van hem en Sangaré het best uit de afgelopen transferperiode is gekomen. Laat me niet lachen', steekt Borst van wal in zijn column.

Vervolgens gaat de columnist helemaal los. 'Cody Gakpo liep erbij alsof hij de avond voor de wedstrijd tegen FC Twente de organisator was geweest van een seksorgie met zichzelf in de hoofdrol, daarna twee uurtjes aan een waterpijp was gaan lurken en de nacht had afgesloten met veertien broodjes shoarma met knoflooksaus. Wat speelde deze druiloor, en heel PSV met hem trouwens, schofterig slecht tegen FC Twente.'

De benadering van PSV was 'onprofessioneel', stelt Borst. Hij denkt dat de spelers zich wereldsterren waanden na de midweekse 7-1 overwinning tegen FC Volendam. 'Maar geen inzet en geen eerzucht tonen, geen zin en geen lef hebben tegen het beste elftal onder de klassieke top-drie is reden voor een massaontslag. Waarom verneuk je na vier eredivisiewedstrijden je trainers en minacht je je trouwe Eindhovense publiek? Noteer maar: PSV wordt dus geen landskampioen', besluit de columnist zijn ongekende klaagzang.