Nieuws

'Weet niet wie Bjørkan gescout heeft, hij kan er werkelijk helemaal niks van'

'Weet niet wie Bjørkan gescout heeft, hij kan er werkelijk helemaal niks van'

05-09-2022 08:09
1

Feyenoord haalde in de zomertransferperiode maar liefst vijftien spelers op, maar Fredrik André Bjørkan heeft nog geen indruk kunnen maken bij de Rotterdammers. Rafael van der Vaart kijkt zijn ogen in negatieve zin uit en vraagt zich af wie de Noorse linkback heeft gescout. 

In Studio Voetbal is Van der Vaart fel wat de aanwinst van Feyenoord betreft. "Hij kan er werkelijk niks van", zegt de voormalig voetballer. "Ik weet niet wie hem gescout heeft, maar diegene zit er helemaal naast. De eerste tien minuten staat hij nooit open, hij speelt alleen maar terug. Slot zegt nog: Ga nou diep! Het ziet er ook niet echt uit, hij weet niet waar hij moet lopen."

Uiteindelijk won Feyenoord het interessante duel met Go Ahead Eagles met 3-4. "Echt waar, ik wil Feyenoord bijna bedanken, want ik heb een waanzinnige wedstrijd gezien", stelt Van der Vaart. "Ik heb echt genoten van Feyenoord. Ik vind dat ze echt twee hele goede spelers hebben gehaald, spelers met kwaliteit", doelt de analist op Sebastian Szymanski en Patrik  Walemark. Eerstgenoemde schoot fantastisch raak van grote afstand. "Toen hij de bal aannam en wegdraaide dacht ik aan Hakim Ziyech, in zijn hele motoriek. Ik heb echt genoten", besluit Van der Vaart.