Transfernieuws

Vitesse heeft beet: Kroatisch supertalent komt op huurbasis over van Bayern

Vitesse heeft beet: Kroatisch supertalent komt op huurbasis over van Bayern

30-08-2022 15:20

Vitesse maakt melding van de komst van Gabriel Vidovic. De Arnhemmers huren de middenvelder annex aanvaller van Bayern München.

Vidovic staat te boek als een supertalent en doorliep de jeugdopleiding van FC Augsburg. In 2016 nam Bayern München de inmiddels achttienjarige spelverdeler over van de Bundesliga-club. Het talent kwam vooralsnog tot vier officiële duels voor de Duitse grootmacht. Een van die duels was ruim een week geleden tegen VfL Bochum, waar de technicus een assist produceerde.

De jeugdinternational van Kroatië kwam voornamelijk in actie voor Bayern München II, waar hij in 33 duels 21 keer scoorde en tien assists gaf. Nu maakt Vidovic dus op huurbasis de overstap naar de Eredivisie. De Kroaat is in zijn nopjes. "Er waren meerdere opties, maar het was mijn wens om bij deze club te gaan voetballen", laat hij optekenen op de clubsite. "Ik heb namelijk veel positieve dingen over Vitesse gehoord en heb ook zeer prettige gesprekken gehad met de technische leiding. Ik beloof dat ik alles zal geven in het shirt van Vitesse."

Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij met de nieuwe nummer tien van de Arnhemmers. "Gabriel is een creatieve en slimme speler, die technisch zeer vaardig is en altijd het overzicht kan bewaren. Tegelijkertijd heeft hij ook een goede mentaliteit; hij is een harde werker. Gabriel is een interessante speler, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan."