Nieuws

'Reden Ultee-ontslag op straat: woede-uitbarsting Yilmaz zorgt voor verbazing'

'Reden Ultee-ontslag op straat: woede-uitbarsting Yilmaz zorgt voor verbazing'

30-08-2022 13:14
1

De onrust bij Fortuna Sittard begint langzamerhand ongekende vormen aan te nemen. Sinds het ontslag van Sjors Ultee heeft Burak Yilmaz de touwtjes strak in handen. Inmiddels zou de Turk in confrontatie zijn gekomen met spitsentrainer Frank Demouge.

Voetbal International maakt een uitgebreide analyse wat er is veranderd sinds Yilmaz is neergestreken in Limburg. Zijn gedrag tegen leden van de staf zou bij een groot gedeelte van de spelersgroep het verkeerde keelgat zijn ingeschoten. Naast Yilmaz' houding bepaalt hij ook de trainingsstof en stelt hij Fortuna-spelers een premier van 1000 euro in het vooruitzicht bij een overwinning.

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1 nederlaag) ging het flink tekeer in de kleedkamer. 'Teamgenoten hoorden hoe Yilmaz de staf uitkafferde. Er deugde niets van het spel, van de coaching. Spelers wisten niet wat te hoorden', schrijft VI. Demouge zou het voorval 'schandalig' hebben genoemd. Via een tolk kwam deze opmerking de Turkse spits ter ore, waarna een ongekende woede-uitbarsting van hem volgde. "Het was te schandalig voor woorden", citeert het weekblad een anonieme Fortuna-speler.

Daarnaast brengt VI informatie naar buiten dat Ultee ontslagen is omdat hij weigerde de opstelling aan te passen naar de zin van de Turkse eigenaren. De clubleiding drong erop aan aanwinsten Dogan Erdogan en Ivor Pandur in plaats van eerste keeper Yannick van Osch op te stellen. 'Ultee toonde zich loyaal aan Van Osch, met alle gevolgen van dien.'