Breaking news

De Telegraaf: El Ghazi tekent contract voor drie seizoenen bij PSV

De Telegraaf: El Ghazi tekent contract voor drie seizoenen bij PSV

29-08-2022 22:56 Laatste update: 23:59

Anwar El Ghazi vertrekt naar PSV, meldt De Telegraaf. De ex-Ajacied gaat in Eindhoven een contract voor drie seizoenen tekenen. Naar verluidt maakt PSV een transfersom van 2,5 miljoen euro over naar Aston Villa. Dit bedrag kan middels bonussen oplopen tot drie miljoen euro.

PSV verwacht op zeer korte termijn de laatste plooien glad te strijken. De voormalig Ajax-aanvaller moet de voorhoede van de Eindhovenaren gaan versterken. Noni Madueke zal in het nieuwe jaar pas weer in actie kunnen komen, waardoor El Ghazi naar alle verwachting de komende maanden de rechterflank zal gaan bestrijken in Eindhoven.

El Ghazi doorliep de jeugdopleidingen van BVV Barendrecht, Feyenoord, Spartaan’20 en Sparta alvorens hij terechtkwam bij Ajax, waar hij in 2014 zijn opwachting maakte in de hoofdmacht. In januari 2017 vertrok de rechtsbuiten voor negen miljoen euro naar het Franse LOSC Lille. Voor ditzelfde bedrag maakte hij in de zomer van 2019 de overstap naar Aston Villa, waar hij al één jaar op huurbasis speelde. Afgelopen halfjaar werd El Ghazi door de club uit Birmingham verhuurd aan Everton.

De gebroeders Van der Kerkhof lieten onlangs aan Omroep Brabant weten dat ze blij zouden zijn met de komst van de tweevoudig Oranje-international. "Ik zou het prima vinden als Anwar El Ghazi naar PSV komt. Die heeft in Engeland niet zo veel gespeeld, maar het is een fantastische voetballer die ook kan scoren."