Nieuws

Misdragende Utrecht-fans worden geïdentificeerd: Echt een schande

Misdragende Utrecht-fans worden geïdentificeerd: "Echt een schande"

28-08-2022 16:55
2

Thijs van Es is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het gedrag van een deel van de FC Utrecht-fans. In De Galgenwaard waren er na de goal van Brobbey in het duel met Ajax oerwoudgeluiden te horen, terwijl er even later ook een vuurwerkbom op het veld werd gegooid.

FC Utrecht verloor uiteindelijk met 0-2 van Ajax, maar dat is even niet zo belangrijk voor Van Es, algemeen directeur van de Domstedelingen. Hij verafschuwt het gedrag van de Utrecht-aanhang. "Het is natuurlijk belachelijk, echt een schande", laat de algemeen directeur weten tegenover ESPN. De gooier van de vuurwerkbom is al bekend bij Utrecht. "Hij is opgepakt. Ook de individuen die hebben geroepen, hebben we in beeld. Daar gaan we achteraan."

In De Galgenwaard hangen camera’s waarmee de Domstedelingen misdragingen van individuen kunnen opsporen. De supporters die oerwoudgeluiden hebben gemaakt, worden naar alle waarschijnlijkheid ook gevonden. "Degenen die rare taal hebben uitgekraamd, daar gaan we achteraan", laat Van Es weten.

Eerder liet grootaandeelhouder Frans van Seumeren zich ook al uit over de situatie rondom supporters. "Het is echt zorgwekkend", liet hij optekenen door De Telegraaf.

"Ik ga zelf ook voor de troepen staan, want ik kan wel een potje breken. Tegen die gasten zal ik dan zeggen: Als jullie willen dat de club over een paar jaar niet meer bestaat, dan moet je zo doorgaan. Kijk, het is een supportersprobleem, maar er zit veel meer achter, want het is voor een groot deel ook een drugsprobleem. En dat is iets wat in de hele samenleving speelt."