Nieuws

Van der Sar geniet van Champions League-loting: 'De fans zijn de winnaars'

Van der Sar geniet van Champions League-loting: 'De fans zijn de winnaars'

26-08-2022 06:42

Edwin van der Sar is niet ontevreden met de Champions League-loting van Ajax. De algemeen directeur denkt dat vooral de fans van de Amsterdammers zich in de handen mogen wrijven met de affiches tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC.

"Als ik de groep bekijk, zeg ik een fantastische loting", aldus Van der Sar tegenover ELF Voetbal. "Ik sprak zojuist al een vertegenwoordiger van Liverpool en Giovanni van Bronckhorst appte me al. Ik ga hem zo antwoorden. Het is leuk om Gio straks twee keer te treffen."

De Amsterdammers zaten twee jaar terug ook al in de groep met Liverpool. Destijds werden de duels in een leeg stadion afgewerkt wegens corona. "Nu kunnen we eindelijk in een vol stadion spelen. Al kan dat duel van 2020 niet vergeleken worden met nu. Er zijn veel nieuwe spelers, er staat een nieuwe trainer. Ik acht ons zeker kansrijk. We hebben de laatste jaren laten zien dat we ambitieus zijn. In de Champions League willen we zover mogelijk komen. Dat betekent zeker de groepsfase overleven."

Van der Sar verwacht een geweldige sfeer bij alle drie de opponenten. "Ik kijk er naar uit. De loting had gemakkelijker gekund, maar absoluut ook zwaarder. Onze fans zijn met deze drie tegenstanders in ieder geval al de winnaar."