Nieuws

'Interne kritiek op Mazraoui bij Bayern: oud-Ajacied heeft niet gewenste niveau'

'Interne kritiek op Mazraoui bij Bayern: oud-Ajacied heeft niet gewenste niveau'

23-08-2022 15:34
2

Noussair Mazraoui vertrok als een van de dragende krachten bij Ajax naar Bayern München. In Duitsland maakt de Marokkaan vooralsnog geen indruk. Kicker meldt dat er intern de nodige kritiek is op de rechtsback.

Mazraoui was bij Ajax een onbetwiste basisspeler en maakte indruk op nationaal en internationaal niveau. Dat zorgde voor hoge verwachtingen in Duitsland toen de 24-jarige rechtsback gratis de overstap naar Bayern München maakte. Vooralsnog heeft Mazraoui nog geen basisplaats weten te veroveren bij de Duitse grootmacht.

De back kwam pas tot 31 speelminuten en overtuigt ook op de trainingen niet, meldt Kicker. De jeugdexponent van Ajax stelt vooral teleur qua inzet, doorzettingsvermogen en ook zijn defensieve kwaliteiten zijn niet naar behoren. De Marokkaans international krijgt volgens het Duitse medium de tijd om te wennen. Tot op heden krijgt Benjamin Pavard de voorkeur bij Der Rekordmeister.

Ook coach Julian Nagelsmann benadrukt dat Mazraoui en ook Ryan Gravenberch voldoende tijd krijgen om tot het niveau van Bayern te komen. "Ze hebben tijd nodig. Dat is heel normaal en ze krijgen ook de tijd om op honderd procent te komen. Als ze daar nog niet zijn, dan is het mijn plicht om ze daar te krijgen. Als het zover is, zal ik ze gebruiken."