Nieuws

Henk de Jong moet ook met de technologie mee: 'Haha, smeerlappen zijn jullie'

Henk de Jong moet ook met de technologie mee: 'Haha, smeerlappen zijn jullie'

20-08-2022 23:04

Henk de Jong ziet zichzelf als echte 'praktijkman', maar de 57-jarige trainer zit steeds vaker in zijn kantoor dan dat hij op het veld staat. De trainer erkent dat er steeds meer nieuwe technologie bij het spelletje komt kijken en dat hij veel leert van de jongere generatie. 

ESPN besloot De Jong ernaar te vragen in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard. De oefenmeester moest lang revalideren vanwege een cyste in zijn hoofd en heeft sinds kort een laptop. "Dikke smeerlappen zijn jullie", lacht de trainer wanneer hij gevraagd wordt naar zijn gadget. "Ik probeer wel met de jeugd mee te gaan. Dat moet ook als oudere man."

De interviewer kan het niet laten en vraagt  De Jong of hij nu als 'laptoptrainer' kan worden gezien, zoals bij de jongere generatie zo populair is. "Of ik een laptoptrainer ben? Nee, nooit! Ik ben verdomme gewoon een praktijkman", antwoordt De Jong. "Maar ik heb wel jonge jongens om me heen. Dat vind ik schitterend, om met hen te werken. Zij maken mij gek daarmee."

Cambuur ging zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard en wist met 1-4 te winnen. Een treffer van Burak Yilmaz was niet genoeg voor de vier afstandsschoten die de club uit Leeuwarden produceerde.