Nieuws

De best betaalde ADO-speler ooit: grootverdiener Verheydt op eenzame hoogte

De best betaalde ADO-speler ooit: grootverdiener Verheydt op eenzame hoogte

18-08-2022 08:59 Laatste update: 09:05

Thomas Verheydt is zowel op sportief als op financieel vlak dé man bij ADO Den Haag. Na het promotiedebacle van afgelopen seizoen wilde de spits maar wat graag vertrekken uit Den Haag, maar hij accepteerde een aanbieding die hij niet kon weigeren. Dat heeft zo zijn invloed op de rest van de selectie, blijkt.

De 30-jarige Verheydt blijkt een half miljoen euro per jaar op te strijken, waarmee hij de best betaalde speler ooit van ADO is, meldt De Telegraaf. Dat rijmt niet echt met de houding van de club in het verleden. Onder leiding van voormalig directeur Mohammed Hamdi zou het niet meer moeten voorkomen dat er contracten werden aangeboden zoals die van Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, die meer dan 250.000 euro per jaar verdienden om de Residentieclub weer gezond te krijgen.

Verheydt verdient nu het dubbele van waar ADO zich in het verleden nog druk om maakte. De situatie rondom de aanvaller heeft zo zijn bijwerkingen voor de rest van de selectie. Ricardo Kishna, Jamal Amofa en Samy Bourard vertrokken al bij de club, omdat de aanbieding niet volstond.

“Als speler van ADO zou ik het wel lekker vinden om met een speler te spelen die 30 goals of meer zou kunnen maken”, aldus trainer Dirk Kuyt, die denkt dat het megasalaris van zijn spits niet voor veel problemen zal zorgen. “Ik heb absoluut niet het gevoel dat spelers daar problemen mee hebben.”