Nieuws

'Donkere wolken pakken zich samen: Barça-aankopen niet op tijd speelgerechtigd'

'Donkere wolken pakken zich samen: Barça-aankopen niet op tijd speelgerechtigd'

11-08-2022 23:41

De tijd begint te dringen voor FC Barcelona. De financieel noodlijdende club is het nog altijd niet gelukt om de nieuwe aankopen in te schrijven voor het nieuwe La Liga-seizoen.

Zaterdag begint de competitie voor de Cataloniërs met een duel tegen Rayo Vallecano. De sportkrant Marca beschikt over informatie waaruit blijkt dat Barça wel een aantal, maar niet elke aankoop kan inschrijven voor de nieuwe jaargang. De enige mogelijkheid waarop Barcelona wél aan de regelgeving kan voldoen is door salarissen te verlagen of spelers van de hand te doen.

Als de club van president Joan Laporta tóch besluit de aankopen in te schrijven, is het hoogst onwaarschijnlijk dat zij speelgerechtigd zullen zijn voor de eerste wedstrijd tegen de Madrilenen. In totaal werd er maar liefst 153 miljoen euro gespendeerd aan nieuwe spelers. Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié werden allemaal ingelijfd.

Om ruimte te maken in het salarisbudget overweegt de Spaanse grootmacht Memphis Depay transfervrij te laten vertrekken. De aanvalsleider van Oranje is dicht bij een contract bij Juventus. Hij kan daar een verbintenis voor de komende twee seizoenen ondertekenen.