Reactie

De Jong na PSV-zege: 'Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis'

De Jong na PSV-zege: 'Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis'

10-08-2022 06:59

Voor Luuk de Jong werd de dinsdagavond er één met een gouden randje. De PSV-aanvoerder kopte zijn ploeg in de verlenging langs AS Monaco (3-2) in de derde voorronde van de Champions Leauge.

In de 109e minuut stond De Jong perfect opgesteld na een afgemeten voorzet van Jordan Teze en hamerde hij via de grond de bal met zijn hoofd tegen de touwen. "Dit zijn de mooiere avonden. Hier ben ik óók voor teruggekomen", zegt de spits na afloop van het duel tegen ESPN. "Om dan de winnende binnen te koppen... Het is fantastisch. Camp Nou is fantastisch, maar dit is echt mijn thuis. Dat het hele stadion dan voor je springt. Dat went nooit."

Vier jaar geleden gaven de Eindhovenaren voor het laatst acte de présence in de Champions League. Volgens De Jong is het de hoogste tijd voor een nieuwe deelname. "Ja, óók daar ben ik voor teruggekomen. Net als om deze ronde door te komen, maar we zijn er nog niet natuurlijk." In de play-offs voor het felbegeerde ticket wacht het Rangers FC van manager Giovanni van Bronckhorst.

De lange spits erkent dat PSV worstelde tegen de Monegasken. "Het is een goede ploeg. Dat zie je aan alles. We hadden heel veel moeite met ze. Maar dan is het nog knapper van ons dat we blijven strijden, niet opgeven, de gelijkmaker maken vlak voor tijd en ook nog de winnende scoren. Dan sluit je zo af, heerlijk. Complimenten voor iedereen hoe we gestreden hebben."