Nieuws

Dallinga over droomdebuut: 'Lekker om die eerste er zo snel mogelijk in te hebben'

Dallinga over droomdebuut: 'Lekker om die eerste er zo snel mogelijk in te hebben'

09-08-2022 08:44

Thijs Dallinga beleefde zondag een droomdebuut bij zijn nieuwe club Toulouse FC. De 22-jarige spits scoorde binnen twintig minuten zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever en heeft het enorm naar zijn zin in Frankrijk.

Promovendus Toulouse speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen OGC Nice dankzij een doelpunt van Dallinga. "Een droomdebuut was het absoluut. In eigen huis, met een mooi resultaat tegen een club uit de top-5 en dan ook nog een goal", zegt de voormalig spits van Excelsior tegenover De Telegraaf. "Dit was heel speciaal en is wat je wil als je net binnen bent bij je nieuwe club. Helemaal als spits. Dan is het lekker om die eerste er zo snel mogelijk in te hebben liggen. Dan wordt het ook geen dingetje."

Dallinga maakte deze zomer voor drie miljoen euro de overstap van Excelsior naar de Ligue 1. "Met Toulouse had ik al maanden contact en dat gaf me destijds al een heel goed gevoel. Hetzelfde gevoel als een jaar eerder voor Excelsior. Ondanks dat dit 'het buitenland' is, wat vaak als een gok wordt gezien", vertelt de aanvalsleider.

"In het begin was het even wennen aan de combinatie van de hitte en intensiteit, maar dat ging redelijk snel", vervolgt Dallinga. "De club gaf me eerder al heel veel vertrouwen en dat sprak ook uit het feit dat de trainer mij direct liet starten. Dat geeft een extra boost om keihard door te gaan. Zoals de Nederlandse jongens hier (Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen, red.) ook enorm helpen om direct meer op je plek te zijn."