PSG slacht Clermont, omhaal Messi hoogtepunt van heerlijke voetbalavond

06-08-2022 23:00

Paris Saint Germain heeft op bezoek bij Clermont Foot weinig overgelaten van de thuisploeg. Lionel Messi en Neymar jr. hadden het op de heupen en de Franse landskampioen stapte met een 0-5 overwinning van het veld. Hoogtepunt van de avond: een fantastische omhaal van Messi.

PSG had slechts negen minuten nodig om de score te openen na een fraai geplaatst schot van Neymar. Een kwartier later verdubbelde Achraf Hakimi de score voor Les Parisiens en leek er geen vuiltje aan de lucht. Marquinhos maakte voor rust nog de 0-3, waardoor de wedstrijd al gespeeld was. De fraaiste treffers kwamen echter pas in de tweede helft.

Messi speelde een sterke wedstrijd en beloonde zichzelf in de slotfase met twee treffers. Daarvan was de laatste van grote schoonheid: de Argentijn reageerde op een dieptepass, nam aan met de borst en verschalkte de doelman met een omhaal. Het was een mooi einde op een heerlijke voetbalavond in Frankrijk.

Trainer Christophe Galtier heeft met de overwinning in ieder geval de eerste vuurdoop ontstaan als nieuwe trainer van de ambitieuze club. Zaterdag werd bekend dat Galtier trainerspapieren mist en de bond om uitstel moet vragen. De Fransman moet dan in de komende interlandperiodes zijn kennis bijschaven en zijn diploma vernieuwen.