AS Monaco spaart basisspelers en wint nipt in aanloop naar duel met PSV

06-08-2022 19:36

AS Monaco is zaterdag door het oog van de naald gekropen op bezoek bij RC Strasbourg. De ploeg van Philippe Clement gaf een groot deel van de basisspelers rust in aanloop naar het Champions League-duel met PSV en dat liep nog maar net goed. Het werd 1-2 voor de tegenstander van de Eindhovenaren.

Ruben Aguilar, Gelson Martins, Jean Lucas, Krépin Diatta, Breel Embolo en Sofiane Diop, normaliter geen basiskrachten, begonnen allemaal in de basis om de sterkhouders rust te geven. Wissam Ben Yedder, Kevin Volland en Aleksandr Golovin begonnen op de bank of zaten helemaal niet bij de selectie. Monaco kwam in de eerste helft op voorsprong door een fraaie treffer van Diatta en even later kwam de stand zelfs op 0-2 te staan door toedoen van Diop.

In de tweede helft wist Strasbourg een halfuur voor tijd voor de aansluitingstreffer te zorgen op naam van Habib Diallo. Strasbourg leek in de blessuretijd zelfs langszij te komen, maar de treffer werd afgekeurd, waardoor Monaco met de schrik vrij kwam. Monaco trapt dinsdag in Eindhoven af tegen PSV voor een plek in de laatste voorronde van de Champions League. In Monaco werd het afgelopen dinsdag 1-1.