Reactie

Ten Hag bespreekt Ronaldo-actie: 'Dat was onacceptabel en geldt voor iedereen'

Ten Hag bespreekt Ronaldo-actie: 'Dat was onacceptabel en geldt voor iedereen'

03-08-2022 10:47 Laatste update: 10:50

Manchester United-manager Erik ten Hag is ingegaan op het feit dat Cristiano Ronaldo Old Trafford afgelopen zondag vroegtijdig verliet. De Portugese superster vertrok na in de rust gewisseld te zijn uit het stadion. De Nederlander noemt het gedrag 'onacceptabel'.

In de laatste wedstrijd van de voorbereiding deed Ronaldo pas voor het eerst mee bij United. Door ViaPlay wordt Ten Hag gevraagd of het niet zorgwekkend is dat één speler kan gaan en staan waar hij wil. "Hij was vanwege persoonlijke omstandigheden in de privésfeer afwezig", herhaalt de Oldenzaler de officiële lezing tegenover de betaalzender.

Vervolgens wordt hem de vraag voorgelegd of het normaal is dat Ronaldo nog voor het laatste fluitsignaal tegen Rayo Vallecano (1-1) alweer vertrok. "Er waren er veel meer die naar huis gingen", neemt Ten Hag hem eerst in bescherming. Toch wordt het gedrag van de meervoudig Ballon D'Or-winnaar niet door de vingers gezien. "Zeker niet. Dat is onacceptabel en dat geldt voor iedereen. Dat vertel ik ze ook. Dat we een team zijn en een selectie. Dat moeten we tot het einde aan toe blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!