Nieuws

Duitse pers lyrisch over Frankfurt-debuut Götze: 'Als in zijn beste dagen'

Duitse pers lyrisch over Frankfurt-debuut Götze: 'Als in zijn beste dagen'

02-08-2022 11:19

De Duitse pers is erg te spreken over het officiële debuut van Mario Götze voor Eintracht Frankfurt. De winnaar van de Europa League nam het maandagavond in het Duitse bekertoernooi op tegen Magdeburg en de voormalig PSV'er schitterde als vanouds.

Eintracht Frankfurt won op bezoek bij Magdeburg met 0-4. Götze was bij geen enkel doelpunt direct betrokken, maar de Duitse media was desondanks erg onder de indruk van zijn optreden. 'Götze kreeg een terechte publiekswissel. De aanwinst van PSV heeft bewezen nu al een sleutelspeler te zijn voor Eintracht', schrijft het Duitse BILD.

Sport1 en Kicker vonden ook dat de Duiste technicus maandagavond de absolute smaakmaker was. 'Götze als in zijn beste dagen', kopte Sport1. 'De ogen waren gericht op Götze en de wereldkampioen stelde niet teleur. Hij probeerde van alles en speelde slimme, bepalende passes', vulde Kicker aan.

'Man of the Match' Götze was na afloop van het duel erg gelukkig. "Het staat er allemaal heel goed voor", vertelde hij. "Onze speelwijze geeft mij vrijheid, ik kan een puzzelstukje zijn in het systeem. Mijn tijd in het buitenland was erg goed voor me, maar ik ben blij om terug te zijn."