Transfernieuws

Laporta over De Jong: 'We kunnen hem niet dwingen loonsverlaging te accepteren'

Laporta over De Jong: 'We kunnen hem niet dwingen loonsverlaging te accepteren'

29-07-2022 22:57

Joan Laporta heeft zich in gesprek met CBS Sports Golazo uitgelaten over de toekomst van Frenkie de Jong. De FC Barcelona-president weigert een transfer van de Nederlander uit te sluiten, maar geeft aan dat de bal bij de middenvelder ligt. Volgens de bestuurder zien de Catalanen De Jong het liefst 'gewoon' bij de club actief blijven.

Al maandenlang gaat er geen dag voorbij dat De Jong niet met een transfer naar Manchester United in verband wordt gebracht. Door de CBS-verslaggever wordt Laporta gevraagd of hij een transfer van de international 'categorisch' uit wil sluiten. "In het voetbal weet je het maar nooit. Het hangt allemaal af van de verschillende partijen", reageert de voorzitter van de Blaugranas.

Vervolgens laat hij zich minder cryptisch uit. "Ik kan zeggen dat de kans groot is dat hij blijft en ik zal mijn best doen voor hem om bij Barcelona te blijven. We willen dat Frenkie bij Barcelona blijft en hij wil blijven." Toch zou de toekomst van de dribbelaar bij Barcelona afhangen of hij wel of niet genoegen neemt met een salarisverlaging.

Eerder deze week schreef De Telegraaf dat De Jong nog negentien miljoen euro aan salaris tegoed heeft van de Spaanse grootmacht. "Alles wat we met Frenkie doen, is hetzelfde als met de rest van de ploeg. We kunnen hem niet dwingen om een loonsverlaging door te voeren. Het is zijn beslissing", aldus Laporta.