Malen weet schijnwerpers op zich gericht bij overtuigende bekerzege Dortmund

29-07-2022 22:39

Borussia Dortmund heeft zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de eerste ronde van de DFB-Pokal - de Duitse beker - werd 1860 München met 0-3 verslagen. Donyell Malen nam de eerste treffer voor zijn rekening.

Slechts acht minuten had de Nederlander nodig om op het scorebord te verschijnen. Vanaf de linkerflank van het veld sneed Malen naar binnen en klopte hij de München-doelman Marco Hiller met een bekeken schuiver. Via de beide palen sloeg de bal tegen de touwen: 0-1. Nog voor rust wist het oppermachtige Dortmund het krachtsverschil in de score uit te drukken.

Eerst was het de beurt aan het Engelse toptalent Jude Bellingham om de score in de 31ste minuut naar 0-2 te tillen. Vier minuten later was het nieuwkomer Karim Adeyemi die zijn basisdebuut met een treffer opluisterde. Opnieuw liet Malen zich gelden: de Nederlander fungeerde als aangever bij de treffer van de jonge Duitser. Echter mocht hij Hiller danken. De sluitpost tastte hopeloos in bij de matige inzet van Adeyemi.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Het meerendeel van de tijd waren tien BVB-spelers op de vijandelijke helft te vinden. Gregor Kobel moet zich stierlijk hebben verveeld: in negentig minuten voetbal kreeg hij niet één bal tussen de palen op zich afgevuurd. Ondanks 65 procent balbezit en elf schoten op doel wist Dortmund niet meer tot scoren te komen.