Nieuws

De Ligt openhartig: 'Het was zo’n compleet andere wijze van verdedigen'

De Ligt openhartig: 'Het was zo’n compleet andere wijze van verdedigen'

29-07-2022 11:04
1

Matthijs de Ligt is enorm blij met zijn transfer naar Bayern München. In een openhartig interview met ESPN vertelt de Oranje-international waarom hij de overstap naar Duitsland gemaakt heeft.

De Ligt was vanaf moment één enorm te spreken over Bayern München. "Ik denk dat deze club gewoon heel erg bij mij past", vertelt de Ligt in het interview met ESPN. "Aanvallend voetbal, harde trainingen en hoge intensiteit. Dat zijn de dingen die ik zocht in een nieuwe club. Maar het belangrijkste dat Bayern mij gaf, is het vertrouwen dat ze vanaf het eerste contact in mij hadden."

Ondanks dat De Ligt zijn periode bij Juventus wellicht anders had voorgesteld, is hij tevreden over de manier hoe hij zich heeft kunnen ontwikkelen in Turijn. "Het was zo’n compleet andere wijze van verdedigen. Bij Ajax moest je heel hoog druk zetten, kort op je man zitten en af en toe een risico nemen. Bij Juventus ging het meer om wat er achter je gebeurde dan juist wat er zich voor je afspeelde. Dat is daar gewoon de manier van verdedigen. Ook vanwege het lagere tempo in de competitie, daar kan je het veroorloven om wat meer in te zakken."