Van Bommel gaat door in Conference League na zwaarbevochten overwinning

28-07-2022 22:15

Royal Antwerp FC heeft de derde voorronde van de Conference League bereikt. De ploeg van Mark van Bommel boekte donderdagavond een zwaarbevochten 2-0 overwinning tegen Drita.

Een week eerder speelde Antwerp met kersverse aanwinsten Vincent Janssen en Toby Alderweireld gelijk tegen Drita. De Belgen kwamen niet verder dan 0-0, waardoor de ploeg van Van Bommel in Kosovo flink aan de bak moest.

Antwerp had het in de eerste helft wederom zwaar tegen Drita. De ploeg uit de Jupiler Pro League had moeite met het vinden van gaten in het defensieve bolwerk van de ploeg uit Kosovo, waardoor er na 45 minuten nog altijd geen doelpunt gevallen was in de return. Kort na rust wist Antwerp toch de score te openen. Linksback Laurit Krasniqi kopte de bevrijdende 1-0 binnen uit een voorzet van Manuel Benson.

In de blessuretijd gooide Michel-Ange Balikwisha de wedstrijd definitief op slot, waardoor de ploeg van Van Bommel de derde voorronde van de Conference League wist te bereiken. Antwerp neemt het in de volgende voorronde in een tweeluik op tegen het Noorse Lillestrøm, dat over twee wedstrijden met 6-2 te sterk was voor het Finse SJK.