Nieuws

Aderlating voor PSV: Vertessen herstelt van operatie en mist treffen met Ajax

Aderlating voor PSV: Vertessen herstelt van operatie en mist treffen met Ajax

28-07-2022 14:08 Laatste update: 14:14

PSV kan niet over Yorbe Vertessen beschikken in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. De Belgische aanvaller is geopereerd aan zijn blinde darm en moet twee weken herstellen. 

Dat meldt PSV via de officiële kanalen. Vertessen had last van een blindedarmontsteking en is daar succesvol aan geopereerd. De snelle Belg zal in ieder geval de strijd om de Johan Cruijff Schaal aan zich voorbij moeten laten gaan. Het belangrijke tweeluik met AS Monaco in de voorronde van de Champions League komt ook te vroeg voor de aanvaller: op 2 en 9 augustus treffen de Eindhovenaren de Franse club.

De verwachting is dat Vertessen weer op 13 augustus inzetbaar is, wanneer PSV in de Eredivisie Go Ahead Eagles treft. Vertessen doorliep de jeugdopleiding van PSV en brak in 2021 door in het eerste elftal. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen 42 keer in actie voor PSV in alle competities, maar moest het vooral met invalbeurten doen: Vertessen speelde in die 42 wedstrijden ongeveer twaalfhonderd minuten.