Transfernieuws

'De Jong niet van plan om te vertrekken: nog ruim 19 miljoen salaris tegoed'

'De Jong niet van plan om te vertrekken: nog ruim 19 miljoen salaris tegoed'

27-07-2022 11:40
1

Volgens De Telegraaf weigert Frenkie de Jong voorlopig te vertrekken bij FC Barcelona om één specifieke reden. De Nederlander heeft nog een fiks bedrag aan salaris tegoed, waardoor een vertrek is uitgesloten.

Manchester United en Barcelona zijn al lang en breed akkoord over een transfersom van 85 miljoen euro inclusief bonussen voor De Jong. Erik ten Hag ziet in de middenvelder de aangewezen kandidaat om het middenveld te versterken en de financieel noodlijdende club heeft het geld dat zijn transfersom opbrengt hart nodig. 'Maar aangezien de speler nog heel veel salaris tegoed heeft, een slordige 19 miljoen euro, weigert hij te vertrekken of ook maar te praten over een transfer', meldt De Telegraaf.

Door de fnuikende economische situatie van Barcelona vroeg de club de spelers in de voorbije coronajaren genoegen te nemen met een salarisverlaging. Daarmee ging De Jong akkoord. Volgens de overeenkomst moet nu het restant aan misgelopen salaris alsnog door de club worden betaald. Dat weigeren de Catalanen vooralsnog te doen. Ali Dursun, zaakwaarnemer van de international, gaf eerder al aan dat er een nieuwe club (Manchester United) voor De Jong klaarstaat. Maar eerst moet president Joan Laporta zijn verplichtingen richting de dribbelaar nakomen.