Transfernieuws

'AZ bedingt gigantische optie tot koop op Internazionale-huurling Vanheusden'

'AZ bedingt gigantische optie tot koop op Internazionale-huurling Vanheusden'

26-07-2022 08:06 Laatste update: 08:24

Volgens informatie van Het Belang van Limburg heeft AZ bij de huur van Internazionale-verdediger Zinho Vanheusden een optie tot koop ter waarde van twaalf miljoen euro bedongen. De Nerazzurri hebben echter de mogelijkheid om die clausule ook weer af te kopen.

Maandag werd bekend dat Vanheusden de gelederen van AZ dit jaar versterkt. De Vlaamse krant maakt niet duidelijk hoe hoog de 'terugkoopclausule' van Inter is op de enkelvoudig international van België. De verwachtingen bij een Stijn Wuytens, oud-speler van de Alkmaarders, zijn dan ook hoog. "AZ is de ideale club voor Vanheusden", zegt hij tegen het dagblad.

Volgens Wuytens staat AZ te boek als rationele club, die zich niet laat leiden door emoties. "Vanheusden had niet veel beter kunnen kiezen dan AZ. Ik geloof in deze match. Het is een jongen die graag voetbalt, die indribbelt, die risico neemt in de opbouw en een goede passing heeft. In Nederland zal dat nog meer naar boven komen. Als hij fit is, zal hij een absolute meerwaarde zijn. Wie weet kan hij daarna nog een nieuwe stap maken."

Al in 2015 verhuisde de inmiddels 22-jarige verdediger van Standard Liège naar Inter. Via een speciale constructie werd hij in 2018 voor twaalf miljoen euro 'verkocht' aan Standard, om drie jaar later - en 76 wedstrijden verder - opnieuw terug te keren bij Milan. Het afgelopen seizoen kwam Vanheusden tot 16 optredens namens Genoa, de ploeg waar hij aan verhuurd werd. Hij werd tijdens de jaargang 2021/22 geteisterd door problemen aan zijn knie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!