Nieuws

'Giménez is overtuigd van Feyenoord-avontuur: spits is hard op weg naar Rotterdam'

'Giménez is overtuigd van Feyenoord-avontuur: spits is hard op weg naar Rotterdam'

23-07-2022 07:33

Feyenoord is hard bezig met de komst van Santiago Giménez. De Rotterdammers willen de Mexicaan graag en volgens De Telegraaf komen die verlangens van beide partijen. Een aantal spelersvoorbeelden en prestaties dragen daar flink aan bij.

Dat Giménez de nodige miljoenen moet kosten is bekend, maar Feyenoord lijkt bereid om in de buidel te tasten. Cruz Azul wil het onderste uit de kan halen, blijkt wel uit de onderhandelingstactieken van de club. De Mexicanen schermen met de interesse van meerdere clubs.

Ondanks die andere clubs lijkt de spits zijn zinnen te hebben gezet op een avontuur in Nederland. De Conference League-prestaties zijn ook in Zuid-Amerika niet onopgemerkt gebleven en ook de grote transfers van Luis Sinisterra en Tyrell Malacia zijn bekend. Dat geeft Giménez de bevestiging dat Feyenoord kan dienen als een mooi opstapje voor een grote carriére. Ook zijn de Rotterdamse Zuid-Amerikanen over het algemeen international geworden bij hun land. Sinisterra staat op de flank bij Colombia, terwijl Marcos Senesi sinds afgelopen interlandperiode het Argentijnse shirt draagt.

Volgens de ochtendkrant heeft Feyenoord nog een troef in handen: Dennis te Kloese. De algemeen directeur - die nu ook de functie van technisch directeur op zich neemt door de afwezigheid van Frank Arnesen – heeft door zijn werkzaamheden een gigantisch netwerk opgebouwd in het Mexicaanse voetbal. Ook zaakwaarnemer Mathias Bunge lijkt voor te sorteren op een avontuur bij De Stadionclub: “Er is interesse van Feyenoord voor Santiago, Cruz Azul weet dit en probeert een akkoord te bereiken zodat hij een Feyenoord-speler kan worden”, klinkt het bij MARCO Claro.